Recensies van NVDB

Monday, June 26, 2006

19 Dec 2005 "Celebration" support act van gospelkoor inside out (groningen)

Niet Van Dat Benauwde recensie van kj eerste echte concert 19 dec 2005 celebration

Met de neiging om het kwartiertje mannenkwartet wat te zwart wit neer te zetten zal ik proberen zo realistisch mogelijk verslag te doen van ons -support optreden voor en na de pauze.

Het ging hartstikke leuk! We stonden wel wat onwennig op het podium. Maar zeker geen houten klazen. Iemand die het optreden van een kwartet waarschijnlijk niet helemaal kon plaatsen reageerde zelfs met 'stonden ze ons niet voor de gek te houden?'. Maar onwennig: die lichten die in je ogen schijnen, die microfoon die het hele kwartet door de ruimte laat galmen, dat soort werk. Voor de pauze dus : erg beheerst gezongen.

Opvallend vond ik dat Hendrik A. zich nu opeens helemaal ging aanpassen! Hij nam een hele stoot gas terug bij publiek (zo'n 150 mensen er was nogal wat concurrentie van andere concerten) , terwijl hij tijdens de repetities normaliter nogal uitbundig staat te zingen.In de pauze beetje gebabbeld met de mensen,louter positieve geluiden gehoord! Mensen zijn denk ik verbaasd over een acappella zang kwartet!

Na de pauze hebben we beter gezongen dan voor de pauze. We stonden meer naar de mensen toe te zingen. De eerste podiumvrees voorbij. Die podiumvrees kunnen we denk ik de volgende keer overwinnen door langer te doen over de soundcheck. Dit keer hebben we maar 15 minuten gesoundcheckt. Wel, dat is te weinig, het geluid en de belichting zelf is misschien zo geregeld, maar je moet echt eventjes wennen! Bijkomend voordeel is dat je leert om te zingen en elkaar te blijven zien tijdens het zingen.Ook een leerpunt voor de volgende keer is dat wij een vast procedure dienen te hebben voordat we een liedje ten gehore brengen. dat wil zeggen: dat wij ons concentreren op de daad van het zingen. Ik bedoel dit: eerst in positie staan : waar staan de solisten, waar het "orgeltje ", dan de toon overnemen, echt heel duidelijk doen, dan 5 seconden wachten en concentreren !! (en je bijkomend voordeel van 5 seconden wachten is dat je een zekere spanning opbouwt bij het publiek)

Ik ben blij dat we na een tweede optreden van inside out samen met hun op het podium stonden om het slot lied te zingen. dat was 'don't you worry about a thing'. Inderdaad: hebben zorgen echt wel zin?De Here zegene ons en behoede ons voor overmatige zelfkritieken!

Klaas Jan schreef dit op 24-12-200511:00

0 Comments:

Post a Comment

<< Home